Cirkusskola för ungdomar från årskurs 7 till gymnasiet
I denna grupp handlar undervisningen mycket om att eleverna ska få god träning i att stå på scen, uppträda inför publik och att få vana i att sätta samman egna cirkusnummer. Vi arbetar med nycirkus, vilket innebär att cirkusträningen blandas med mycket teaterövningar och ibland även dans eller liknande. Vi tränar också på att göra cirkusnummer anpassade till musik eller olika teman. Nya cirkusdiscipliner för denna åldersgrupp är luftakrobatik i ring och mer avancerade trolleri-illusioner mm.

Eleverna i denna grupp spelar varje år ett större antal föreställningar, dels på Barnens Scen men även på andra platser. Mer om detta kan du läsa under fliken föreställningar som du hittar i menyn ovan.

Eleverna ges möjlighet att träna tre gånger i veckan under större delen av terminen. Ena dagen tränar vi i de olika cirkuredskapen samt jonglering mm under ledning av våra cirkupedagoger. Den andra dagen är det fys-träning i form av mattakrobatik, smidighet och styrka. Den tredje dagen har deltagarna möjlighet att delta i vår extra träning där man efter en gemensam uppvärmning mer på egen hand tränar på de redskap man vill.

Redskapsträning tisdag kl 18.30-20.30, Kopparbergsgatan Malmö
Fys-träning onsdag 18.30-20.00, Kopparbergsgatan Malmö
Extra
träning söndag kl 12.30-14.00, Kopparbergsgatan Malmö

Observera att ni anmäler er till de tre aktiviteterna separat, anmäl er endast till de aktiviteter ni planerar att delta i.

Terminsavgiften är 1400 kr/deltagare. Terminsavgiften avser deltagande i cirkusredskapsträningen. Övriga träningsdagar är kostnadsfria för deltagarna i redskapsträningen.